‘Tangan Saya Menggeletar’ – Fynn Jamal Kongsi Luahan Mangsa Kantoi Diintai Bapa Semasa Mandi

Sharing is caring!

Tanpa kita sedar sebenarnya ramai dalam kalangan kita yang menjadi mangsa gangguan seksual orang sekeliling. Oleh sebab trauma dan rasa takut yang menebal, mangsa tidak mampu berbuat apa-apa dan hanya memaafkan sikap si pelaku. Ini memberi peluang kepada pelaku untuk mengulangi perbuatan jijik mereka.

Fynn Jamal di instagramnya kongsi luahan mangsa gangguan seksual bapa kandung sendiri. Kantoi bapa mengintai mangsa ketika mandi dan bapa hanya meminta maaf!

Loading...

Kantoi diintai ayah semasa mandi

Tangan menggeletar, tak tahu nak buat apa

Nasihat Fynn Jamal

fynnjamal : GET. OUT. OF. YOUR. HOUSE.
.
it has stopped being your home the moment all this began.
.
pilihan yg wujud apabila kau sedari kau dijahati ahli keluarga sendiri ada dua:
.
1) cakap
2) keluar
.
pilihan pertama: speak up
.
akan ada dua kemungkinan.
1) kena tuduh menipu
2) diberitahu yg mereka tau
.
pilihan kedua: get out
.
boleh explain kenapa pd famili. boleh juga tak explain. just cakap pada famili yg kita minta perlindungan. nenek. atok. makcik. sapa2. tell them so you can get out.
.
ye. kemungkinan org tak percaya tu ada. nak pulak kita jenis nakal. ada je drama dari dulu. so nak cerita— siapa je nak percaya.
.
so bila kau rasa TAK ADA SATU PUN yg sudi nak dengar masalah kau—
ada dua pilihan.
.
1) polis
2) talian nur
.
report polis tak semestinya akan ada tangkapan. kdg2 dia bantu buat siasatan. kalau nak mengadu dan kaunseling, call talian nur di 15999. dari mana2 jenis fon. JUST CALL.
.
tell them what you feel. rasa tak selamat. rasa takut. rasa apa sahaja.
.
KECUALI rasa kotor. sebab for whatever reasons kau dijahati— it is THE RIGHTS of the child to feel safe at home.
.
it is YOUR RIGHTS to feel safe.
.
may Allah save us all, my darling sisters, from the evil doings of our family members nauzubillah.
.
and mothers,
stay alert.
dan SEBAGAIMANA kau sayang suami kau—
please dont call your children liars when they go to you.
.
the least you can do is siasat sama2.
.
kalau tak mampu buat apa2—
listen.
.
sorry guys. so emotional today. sbb selalu sgt dpt kes macam ni. last2 anak tu kena je hadap. sbb takde tempat nak pergi.
.
end up pregnant.
pastu aku kena uruskan lagi.
.
allahu akbar.
ya Allah,
save us from ourselves.

Loading...

Sumber : Fynn Jamal via OHBULAN!

Loading...