Mengejutkan! 10 Kebohongan Terbesar Sejarah Yang Akhirnya Terungkap. Kita Semua Tertipu.

Sharing is caring!

Apa tidak nya sejak dari zaman sekolah di sogok kan dengan cerita cerita tempat tempat dan peristiwa peristiwa bersejarah di dunia namun dah tua tua ni dah masuk ke abad 20 baru tahu yang sejarah sejarah tu sebenar nya banyak yang tipu dari cerita yang sebenar nya.

Kalau di fikir lan logik memang lah manusia ni cukup pandai dalam menokok tambah cerita dan peristiwa. betul betul saya mengeleng kepala berkali kali tonton video ni dari mula sampai habis. saya tertipu. anda? cuba saksikan.

10 konspirasi teori ciptaan, sebenarnya beribu-ribu lagi teori kospirasi di dalam dunia ini sejak sejarah bermulanya tamadun manusia.Jom kita teruskan dari No.1

Loading...

 1.-Peristiwa 9/11 telah dirancang oleh Kerajaan AS


Banyak teori konspirasi telah dibentangkan mengenai September 11, 2001 serangan, ramai daripada mereka mendakwa bahawa Presiden George W. Bush dan / atau individu dalam pentadbiran beliau tahu mengenai serangan terlebih dahulu dan sengaja membenarkan mereka berlaku kerana serangan akan menjana sokongan awam untuk ketenteraan, pengembangan negara polis, dan lain-lain mengganggu negara luar dan domestik dasar yang mereka akan mendapat manfaat spt minyak dan sebagainya yg boleh membawa keuntungan kpd U.S.

Teori

Penyokong menunjukkan kepada Projek bagi Abad Baru Amerika, pemikir konservatif yang berhujah bahawa pemimpin Amerika,bekas anggota Setiausaha Pertahanan Donald Rumsfeld, Naib Presiden Dick Cheney dan beberapa individu lain termasuk Bush adalah mereka yang memainkan peranan’lakonan’ini. Satu laporan pd thn 1990 menyatakan bahawa “beberapa peristiwa” bencana dan pemangkin – seperti Pearl Harbor Baru” akan diperlukan untuk berganjak ekonomi,politik akan memihak kepada mereka.

2- Holocaust Di Jerman


Walaupun bukti kukuh pengakuan dan permohonan maaf dari Jerman sedekad yang lalu, penyelidik terus mendakwa bahawa hampir 6 juta orang Yahudi tidak dibunuh oleh Nazi semasa peristiwa Holocaust.
Dan bukti pembohongan ini diwujudkan lagi oleh penerbit filem Hollywood Steven Spildberg yang mengeluarkan filem bertajuk Schindler Listpada tahun 1993 [Filem ini diharamkan di Malaysia].

Loading...

Presiden Iran Mahmoud Ahmadinejad sendiri menyatakan Holocaust di Jerman adalah satu  “mitos” dan pembohongan. Jerman dan negara-negara Eropah yang lain merancang untuk menyediakan tanah dan menempatkan sebuah negara Yahudi di Palestin [bekas tanah jajahan British].

Dan apakah bukti gambar-gambar orang-orang Yahudi kurus dan mati? Peguam Edgar J. Steele, berkata, “Semua orang-orang dalam gambar kurus dan mati itu sebenarnya berlaku di Czech , Poland dan Jerman yang meninggal dunia akibat wabak Tifus yang berleluasa di kem tersebut.” Holocaust sebenarnya di Amerika.

3.Pembunuhan John F. Kennedy 

Pembunuhan John F. Kennedy, Presiden ke-35 Amerika Syarikat, berlaku pada hari Jumaat, November 22, 1963, di Dallas, Texas, Amerika Syarikat pada 12:30ptg. Kennedy telah cedera parah dari tembakan semasa dalam kendaraan bersama isterinya Jacqueline dalam perarakan presiden melalui Dealey Plaza. Siasatan rasmi oleh Suruhanjaya Warren telah dijalankan sepanjang tempoh sepuluh bulan, dan laporannya telah diterbitkan pada September 1964. Suruhanjaya telah membuat kesimpulan bahawa pembunuhan itu dilakukan semata-mata oleh Lee Harvey Oswald, seorang pekerja Texas School Book Depository di Dealey Plaza.

Beberapa teori konspirasi wujud dengan mengambil kira kepada pembunuhan Presiden Amerika Syarikat John F. Kennedy. Teori tersebut mula diselidik tidak lama selepas kematiannya. Banyak teori-teori ini berpendapat bahawa satu konspirasi jenayah yang dirancang dan melibatkan pihak seperti Federal Reserve, Central Intelligence Agency (CIA), KGB, Mafia, Biro Penyiasatan Persekutuan/ Federal Bureau of Investigation (FBI) pengarah J. Edgar Hoover, Naib Presiden Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Fidel Castro, George HW Bush, kumpulan buangan Cuba menentang kerajaan Castro dan kepentingan tentera dan / atau kerajaan Amerika Syarikat.

4.Pemanasan Global adalah satu Penipuan


Ketika Al Gore menerbitkan filem dokumentarinya yang bertajuk “An Inconvenient Truth” , seakan-akan kita mengetahui hanya ada satu kebenaran mengenai pemanasan global, berlaku peningkatan suhu bumi,pencairan glasier di Antartika,lapisan ozon menipis dan atas bencana-bencana alam yang terjadi.

Namun, tahukah anda bahawa sebahagian saintis tidak mempercayai teoriitu? Teori ini dibahaskan dari para saintis yang berprofil tinggi. Dan sekarang saya akan menceritakan kepada anda apa yang disebut teori konspirasi pemanasan global.

Pemanasan global adalah sebuah hoax (penipuan. Suhu bumi sesungguhnya hanya berubah sekitar 1 darjah Fahrenheit dalam tempoh satu abad. Tambahan lagi, planet bumi ini telah mengalami ‘period zaman ais’masa lampau.

Salah seorang yang berpendirian sedemikian ialah Steven Milloy yang memiliki kelulusan dalam bidang Natural Science dan Master dalam bidang Biostatistik dari Universiti of John Hopkins. Beliau ialah salah seorang juri bagi American Association untuk The Advancement of Science Awards, selain pernah diminta oleh kongres Amerika Syarikat untuk menjadi saksi mengenai masalah-masalah berkaitan.
Steve Milloy telah menawarkan sejumlah $500,000 kepada sesiapa yang boleh “membuktikan, secara saintifik, bahawa manusia adalah penyebab kepada pemanasan global yang bahaya…”.

5. Puteri Diana Dibunuh oleh Keluarga Diraja

Pada tahun 1997, Puteri Diana (Princess of Wales) dan Dodi Fayed (anak Mohamed Fayed, pemilik Hotel Ritz dan Harrods) terbunuh dalam kemalangan kereta ketika cuba lari dari jurugambar akhbar di Paris. Skandal sekitar hubungan mereka (Dodi adalah Muslim manakala Diana-Ketua Gereja England) telah menyebabkan ramai orang membuat spekulasi bahawa mereka sebenarnya dibunuh untuk mengelakkan skandal berlaku lagi di Istana England.

Majoriti rakyat di UK dan negara Arab, percaya bahawa terdapat satu komplot pembunuhan Diana, Princess of Wales itu. Motif pembunuhan Diana bertujuan untuk menghalang perkahwinan Diana dengan Dodi Fayed, bahawa dia berhasrat untuk memeluk agama Islam, gosip mengatakan Diana telah hamil, dan dia akan melawat tanah suci Mekah. Kumpulan organisasi konspirasi teori mendakwa kematian mereka telah dilakukan oleh Perisikan Perancis, Keluarga Diraja British, akhbar, perkhidmatan Perisikan British MI5 atau MI6, CIA, Mossad, Freemason, atau IRA[Irish Republican Army].

6-Pengeboman Pesawat Boeing 747 Di Scotland


Pengeboman pesawat Boeing 747 di Lockerbie, Scotland pada tahun 1988 membunuh semua penumpang berjumlah 259 orang di atas kapal. Satu teori konspirasi adalah bahawa MI5 Britain melakukannya untuk memerangkap negara Libya dan mengaitkan dengan pengganas Libya insiden itu. IRA [Irish Republican Army] telah dilatih dan dengan itu pihak British melancarkan serangan balas dengan mengebom kem-kem tentera di Libya. REUTERS

7-Apollo Mendarat Di Bulan Adalah Penipuan

Benarkah NASA mendarat di bulan?Teori konspirasi atau fakta No.1 yang popular menyatakan bahawa pengarah filem terkenal Stanley Kubrick telah dipanggil oleh kerajaan AS dlm pembikinan penipuan angkasawan akan mendarat di bulan pertama.

Terdapat dua cabang utama dlm teori ini yg agak tidak masuk akal.

Fakta ke-2,satu kumpulan pakar-pakar konspirasi menyatakan bahawa Kubrick telah dipanggil selepas dia mengeluarkan sebuah filem bertajuk 2001: A Space Odyssey (dikeluarkan pada tahun 1968), satu tahun sebelum pendaratan bulan pertama itu), selepas NASA menghargai kualiti filem yang menakjubkan dlm adegan angkasa dlm filem itu pada masa itu.

10 fakta telah diketengahkan mengenai pendaratan di bulan diajukan kepada NASA dan NASA menjawab tuduhan-tudahan itu.

Baca dengan lebih terperinci di sini: 10 Sebab Pendaratan Di Bulan Adalah Satu Pembohongan

8.Pearl Harbor Telah ‘Dibenarkan’ Berlaku


Ini menyatakan teori bahawa Presiden Roosevelt (FDR) mengetahui serangan terlebih dahulu dan dilindungi sehingga kegagalan beliau untuk memberi amaran kepada komander Hawaii.FDR memerlukan serangan itu untuk mengisytiharkan perang ke Eropah dan Jepun.

Ahli teori percaya bahawa AS telah diberi amaran oleh sekurang-kurangnya, kerajaan Britain, Belanda, Australia, Peru, Korea dan Kesatuan Soviet bahawa serangan mengejut ke atas Pearl Harbor datang. Semua kod penting Jepun telah dipecahkan. FDR dan Marshall dan lain-lain tahu serangan itu akan berlaku dan ia dibenarkan dan dilindungi sehingga pengetahuan mereka kerana sejak perisitwa Pearl Harbor- Amerika terus menjadi negara kuasa besar dan mendapat ‘lesen’untuk melibatkan diri dalam WW II dan menyerang nagara-negara sekutu.

9-The Philadelphia Experiment


The Philadelphia Experiment adalah satu eksperimen yang dikatakan tentera laut tentera di Philadelphia Naval Shipyard di Philadelphia, Pennsylvania, di sekitar tarikh Oktober 28, 1943, di mana kapal perang USS Eldridge adalah untuk menjadi tidak kelihatan kepada pemerhati manusia untuk tempoh yang singkat pada bila-bila masa[seperti yang kita tonton filem X-Men]. Ia juga dikenali sebagai Project Rainbow. Cerita ini secara meluas dianggap sebagai satu penipuan. Tentera Laut Amerika Syarikat telah menyatakan bahawa eksperimen tidak pernah berlaku, dan seterusnya, butiran bercanggah cerita menyatakan fakta-fakta tentang kapal perang USS Eldridge ini.

Menurut sesetengah gambaran, eksperimen telah dijalankan oleh Dr Franklin Reno (atau Rinehart) sebagai permohonan tentera Teori Bidang Bersepadu. Secara teori ringkasnya yang terdiri daripada radiasi elektromagnetik dan graviti. Melalui aplikasi khas, dengan peralatan khusus dan tenaga yang mencukupi untuk membengkokkan cahaya di sekeliling objek [kapal itu]dalam apa-apa cara untuk menjadikan ia tidak kelihatan kepada pemerhati. Tentera Laut menganggap aplikasi teori dijalankan(terutamanya sebagai Amerika Syarikat untuk terlibatkan diri dalam Perang Dunia II pada masa itu) dan kedua-duanya diluluskan dan menaja eksperimen ini. Kapal Laut pemusnah USS Eldridge, telah dilengkapi bersama peralatan yang diperlukan di laut Philadelphia.

Cerita ini mempunyai pelbagai versi yang berbeza kerana tidak pernah ada bukti secara visual. Namun secara teori, hal ini dilakukan melalui konsep atau teori medan bersepadu yang dicetuskan oleh Albert Einstein.Unified Field Theory bertujuan untuk menggambarkan secara matematik dan fizik yang berkaitan antara kekuatan yang terdiri dari radiasi elektromagnetik dan graviti, walaupun sampai saat ini tidak ada bukti ianya telah berjaya dilakukan. Menurut laporan, diyakinkan bahawa Unified Field Teori ini membolehkan suatu objek agar menjadi tak terlihat.
Versi lain dari cerita ini mengatakan bahawa para penyelidik sedang mempersiapkan pengukuran magnetik dan graviti dari dasar laut untuk mengesan anomalinya, seharusnya berdasarkan pada upaya Einstein untuk memahami graviti. Dalam versi ini ada juga berkaitan percubaan rahsia Nazi di Jerman untuk mencari antigravity, dipercayai dipimpin oleh SS-Obergruppenführer Hans Kammler.

10- Amerika Dalang Wabak Selsema Babi Atau H1N1

Pada 1 Oktober 2008 lepas, Dr. David Woodland dengan secara tidak sengaja telah memberitahu dia menjangkakan bahawa sejenis wabak selsema kemungkinan akan menyerang masyarakat dunia. Kenyataan itu tidak popular ketika itu kerana dunia sudah lupa dengan isu selsema burung.

Namun, kenyataan itu berjaya dihidu sebagai “agenda tersembunyi” oleh seorang penyiasat konspirasi terkenal dari barat iaitu David Icke. Beliau percaya kenyataan Woodland ada agenda tersembunyi yang boleh membangkitkan kesangsian pada masa depan.

Melalui forum konspirasinya itu, Icke cuba mempertikaikan mengapa kerajaan Amerika beria-ia menyumbang dana yang begitu besar dalam penyelidikan wabak selsema.

Seperkara yang perlu kita teliti, sekiranya suatu vaksin yang berkaitan selsema telah dibangunkan pada 1 Oktober 2008, apakah ada kemungkinan kerajaan Amerika telah pun mengetahui bahawa Selsema Babi akan berlaku? atau mereka sendiri yang merancang sebar wabak itu? Kerajaan Amerika amat disyaki sebagai dalang bagi penyebaran wabak ini. Jika tidak masakan Presiden Institute Trudaeu, Dr. David Woodland boleh mengeluarkan kenyataan di bawah pada suatu sidang akhbar sempena Hari Anugerah Perubatan pada 1 Oktober 2008; “Clearly we have a consensus that there is significant concern regarding the possibility of another pandemic occurring,” Jika sekiranya ada di antara rakyat Amerika sendiri yang telah mati kerana Selsema Babi, apakah pula faedahnya bagi kerajaan Amerika menyebarkan Selsema Babi ini? Menjadi tanda tanya..mungkin untuk menguntungkan sesetengah pihak yg mengeluarkan produk spt vaksin dan ubat-ubatan lain serta syarikat pengeluaran sabun pencuci.selsema babi tiada catatan kematian orang yahudi direkodkan…?

 

Loading...