Kesucian Baitulmaqdis Di Ceroboh, 8 Selebriti Malaysia Ini Paling Lantang Bersuara! Siapa Sangka Artis No.7 Sampai Buat Video Nangis Minta Najib Kecam Trump!!

Sharing is caring!

Pasti ramai yang marah apabila Presiden Amerika Syariat (AS), Donald Trump telah mengisytiharkan Baitulmaqdis sebagai ibu kota Israel bukan?

Ia bukan saja membangkitkan kemarahan di Malaysia, malah seluruh umat Islam di seluruh dunia.

Loading...

Trump secara rasmi telah mengisytiharkan pemindahan bangunan kedutaan AS di negara haram Yahudi Israel itu dari Tel Aviv ke Baitulmaqdis.

Malah, pengumuman pengisytiharan Baitulmaqdis yang merupakan tempat suci umat Islam yang ketiga itu kini telah menjadi ibu kota negara rejim Zionis.

Dalam masa sama, beberapa selebriti yang cukup prihatin dengan isu ini telah bersuara. Malah mereka turut berasa sedih dan kecewa.

Semestinya isu ini mendapat perhatian luas, bukan sahaja selebriti Malaysia malah luar negara seperti selebriti Hollywood yang ternama seperti Gigi dan Bella Hadid.
“We are all Hindus, Buddhists, Muslims, Atheists, Christians, Jews,” with specific letters highlighted to spell out “HUMANS”. Ayat yang dipegang dua beradik ini ketika menyertai tunjuk perasaan di New York.

Loading...

Para selebriti Malaysia juga tidak ketinggalan untuk berkongsi perasaan kecewa mereka melalui entri di laman sosial Instagram masing-masing.

Mereka tetap bersemangat untuk terus menentang serta menyelamatkan bumi Palestin daripada cengkaman Israel!

MH kongsikan luahan dan semangat beberapa selebriti untuk korang.

1. Datuk Seri Siti Nurhaliza

2. Afdlin Shauki

3.Nur Heliza Helmi

4.Farrah Adeeba

5.Achey

6.Alif Satar

7.Caprice

Kongsi Rasa Sedih
Luahan Caprice ditujukan kepada pemerintah negara untuk membela nasib umat Islam di Baitulmaqdis. Dengan nada sedih sehingga mengalirkan air mata, Caprice berharap suaranya mampu membuka mata pihak yang bertanggungjawab untuk menentang keputusan yang dibuat oleh Trump.

8.Dan terakhir semestinya Yusuf Azmi.

Apa Kata Anda?

Sumber; mykisah

Loading...