Syaitan Yang Salah, Bukan Kamu. Seorang Bapa Memaafkan & Peluk Erat Pembunuh Anaknya Di Mahkamah..

Sharing is caring!

SUASANA hiba menyelubungi mahkamah di Lexington, Kentucky, Amerika Syarikat apabila seorang bapa memberi keterangan memaafkan pembunuh anaknya.

Kenyataan Abdul Munim Sombat Jitmoud itu turut menyebabkan tertuduh, Trey Alexander Relford menitiskan air mata malah hakim turut bersedih sehingga menangguhkan prosiding untuk sementara waktu.

Loading...

Ketika hukuman dijatuhkan, Abdul Munim turut memeluk Relford.

Menurut CNN, Abdul Mulim berkata, dia tidak marah Relfourd berhubung pembunuhan anaknya, Salahuddin.

“Saya menyalahkan syaitan kerana menyesatkan anda dan mengelirukan anda untuk melakukan jenayah yang begitu besar. Tidak, saya tidak menyalahkan anda. Saya tidak marah kepada anda sama sekali.

“Saya memaafkan kamu atas nama Salahuddin dan ibunya, dengan perbuatan membunuh dia.
“I blame the devil, for misguiding you and misleading you to do such a horrible crime. No I don’t blame you. I’m not angry at you at all.

“I forgive you on behalf of Salahuddin and his mother. On the act of involving to kill him.”

“Peluang untuk dimaafkan Tuhan terbuka. Jadi, hubungiNya. Anda bakal mempunyai babak kehidupan yang baru,” katanya kepada Relford di mahkamah.

Loading...

Dalam kejadian pada April 2015, Salahuddin membuat penghantaran pizza terakhir apabila dia ditikam sehingga mati dan dirompak di apartmen di Lexington, menurut stesen televisyen tempatan, WKYT.

Tiga ditahan bagi membantu siasatan kejadian itu tetapi hanya Relford didakwa.

Pihak berkuasa mendakwa, Relford yang merancang rompakan itu tetapi suspek menafikan membunuh Salahuddin.

Relford dihukum penjara 31 tahun selepas mengaku bersalah atas tuduhan bersubahat membunuh, pembabitan dalam rompakan dan cubaan mengganggu bahan bukti berhubung kes itu.

Sumber: Harian Metro

___________________________________

Campak Bayi Yang Baru Dilahirkan Selepas Tahu Kekasihnya Suami Orang

KEJAM dan tidak berhati perut. Seorang wanita sanggup mencampak bayi yang baru dilahirkannya dari tingkat 17 apartmen yang didiaminya selepas mengetahui teman lelakinya sebenarnya suami orang.

Netchanok Nokyungtong, 20, sangat kecewa kerana ditipu oleh teman lelakinya, seorang warga asing yang berasal dari Korea Selatan. Lelaki yang berusia 41 tahun itu telah kembali ke pangkuan keluarganya.

Manakala wanita berkenaan, melahirkan bayinya di Pattaya, Thailand. Bayi itu dilahirkan di dalam bilik rumahnya.

Netchanok mengaku dia mencampak bayinya dari tingkap selepas kekasihnya yang dikenali sebagai Kim melarikan diri dengan balik ke kampungnya selepas mengetahui bahawa Netchanok mengandung.

“Netchanok Nokyungtong melahirkan bayinya di dalam bilik air dan darah ditemui di atas lantai. Dia menyatakan dia terkejut dan tidak bersedia dengan kelahiran itu.

“Teman lelakinya adalah suami orang dari Korea Selatan dan dia tidak mahu tinggal dengan Netchanok. Dia sangat kecewa kerana lelaki itu kembali kepada keluarganya.

“Dia kemudiannya memasukkan bayi itu dalam plastik dan mencampaknya keluar tingkap. Bayi itu meninggal dunia,’’ kata polis.

Sumber: MYNEWSHUB.CC

Loading...