14 Kisah Benar Tersembunyi Misteri Menyeramkan Yang Ramai Tak Tahu.. Memamg Menyeramkan Hati-Hati Bila Lalu Kawasan Ini !

Sharing is caring!

14 Kisah Benar Tersembunyi Misteri Menyeramkan Yang Ramai Tak Tahu.. Memamg Menyeramkan Hati-Hati Bila Lalu Kawasan Ini !

Malaysia tak pernah lengang dari kes-kes misteri yang kebanyakannya kekal misteri dan tiada pengakhirannya.

Loading...

≠ Berikut adalah senarai 14 kes misteri yang p0pular di Malaysia:

≠ 1.Highland T0wer – Kuala Lumpur

≠ Suatu masa dahulu merupakan sebuah apartment mewah yang didiami 0leh pelbagai lapisan masyarakat.Satu tragedi runtuhan telah meragut puluhan nyawa. Hanya segelintir saja mayat yg di jumpai. Selebihnya masih terkubur di sana

≠ 2. Bangl0 M0na Fandey

≠ Bangl0 yang pernah didiami 0leh se0rang artis tidak terkenal tanah air yang juga merupakan se0rang B0m0h. Beliau dan suaminya serta se0rang pembantunya telah terlibat dalam satu kes pembunuhan di raub, Pahang yang telah menggemparkan dunia.

≠ 3. Kemayan City – J0h0r Bahru

Loading...

≠ Sebuah k0mplek membeli belah yang terbengkalai sejak sekian lama.Adalah dipercayai k0mplek tersebut telah menjadi tempat kediaman pelbagai makhluk halus.

≠ 4. Lebuhraya Karak

≠ Kita pernah digemparkan dengan cerita kehadiran sebuah kereta V0lkswag0n berwarna kuning tanpa pemandu yang sering menakutkan pengguna lebuhraya ini. Kawasan ter0w0ng ini juga seringkali mengakibatkan kemalangan yang meragut banyak nyawa.

≠ 5. Villa Nabila – J0h0r Bahru

≠ Pada suatu masa dahulu, J0h0r Bahru di gemparkan dengan satu kes pembunuhan di sebuah villa. Sejak dari saat itu, banyak penemuan-penemuan mistik telah terjadi di sekitar kawasan tersebut. Banyak juga kisah versi lain berkaitan villa ini.

≠ 6. Amber Apartment – Genting Highland

≠ Sebuah apartment usang yang sering kali meninggalkan mimpi ngeri buat pengunjung di sana. Di sebalik kemeriahan dan keceriaan k0ta keriangan tersebut, tersimpan beberapa kisah hitam mengenai tempat ini. Beberapa pengunjung pernah melihat kelibat manusia membunuh diri dari tingkap bangunan dan hilang apabila sampai ke tanah. Banyak lagi kisah seram mengenai tempat ini.

≠ 7. Simpang – T Ge0rget0wn – Pulau Pinang

≠ Lebih dikenali sebagai Juncti0n The Deadly terletak bersebelahan dengan Uni0n High Sch00l.Mungkin kerana terlalu banyak kemalangan misteri yang berlaku di kawasan ini terutama ketika memandu secara bersendirian pada waktu malam. Dikatakan juga terdapat sebatang p0k0k kecil yang kelihatan seperti wanita membawa kanak-kanak. K0n0nnya ia terjadi apabila se0rang b0m0h wanita menculik anak kakaknya dan mereka tidak lagi pernah muncul di mana-mana kecuali di jalan ini.

≠ 8.Institusi St Michael – Ip0h

≠ Pada zaman dunia ke 2, sek0lah ini telah digunakan 0leh tentera Jepun sebagai ibu pejabat mereka. Pada ketika itu tentera Jepun sering menggunakan sek0lah ini untuk mejalankan aktiviti penyiksaan terhadap tawanan perang. Terdapat juga banyak ter0w0ng-ter0w0ng yang dibina 0leh tentera Jepun untuk tujuan penyiksaan dan penyimpanan makanan. Kawasan paling berhantu di sek0lah ini ialah di gereja kecil yang terletak di sek0lah ini, di mana sering kelihatan se0rang mubaligh kristian berjubah hitam tanpa kepala duduk berd0a menghadap ke pintu pada waktu pagi. Kebanyakan 0rang yang pernah melihat merahsiakan perkara ini.

≠ 9. Malay C0llege Kuala Kangsar(MCKK) , Kuala Kangsar – Perak

≠ Seperti Institusi St Michael, MCKK juga pernah dijadikan markas tentera pada zaman pendudukan Jepun dahlu. Pelar-pelajar di sini sering melihat kejadian-kejadian seperti sepasukan tentera Jepun sedang berkawad dan juga mendengan bunyi rantai yang diheret sepanjang k0rid0r.Terdapat juga sebatang p0k0k yang berdekatan dengan lampu dimana pelajar sering melihat bayangan seperti ada 0rang di gantung di p0k0k berkenaan.

≠ 10. Vict0ria Intituti0n – Kuala Lumpur

≠ Kawasan ini merupakan satu kawasan sek0lah bagi kanak-kanak lelaki. Semasa pendudukan Jepun, ramai askar-askar British disiksa dan dibunuh di sek0lah ini terutama di ruang bawah tanah. Banyak kejadian kerasukan di mana para pelajar akan berkelakuan pelik dan ganas yang b0leh mencederakan 0rang di sekelilingnya. Ini dikaitkan dengan banyak r0h yang berkeliaran dikawasan tersebut.

≠ 11. Bukit Tungku – Kuala Lumpur

≠ Satu kawasan menyeramkan walaupun ia merupakan kawasan perumahan paling elit di KL. Cerita misteri kawasan ini bermula apabila terdapat se0rang pemuda meninggal dunia akibat kemalangan ketika sedang menunggang m0t0sikal dengan laju di satu selek0h tajam.Terdapat juga vesi lain dalam cerita ini iaitu pemuda tersebut ghaib ketika menunggang m0t0sikal dalam kawasan gelap. Mungkin sebab terdapat banyak p0k0k besar di kawasan ini yang menyebabkan timbul perasaan seram walaupun pada waktu siang.

≠ 12. Rumah AD0 Menumb0k – Sabah

≠ Kawasan rumah ini dikatakan paling berhantu kerana tidak pernah ada satu 0rang pun AD0 yang tinggal lebih dari seminggu dalam rumah tersebut.Sehinggakan rumah tersebut terbiar begitu sahaja.Bermacam- macam gangguan berlaku di rumah tersebut seperti penghuni di pindahkan ketika tidur selain bunyi yang menyeramkan.

≠ 13. Penjara Pudu

≠ Tidak dapat disangkal lagi bahawa kawasan penjara pudu merupakan kawasan yang paling keras dan berhantu di Malaysia. Ini d ibuktikan lagi bila hampir semua akhbar pernah melap0r kan mengenai kejadian paran0rmal yang berlaku di kawasan Penjara Pudu.

≠ Kejadian- kejadian seperti gangguan lembaga hitam, wanita cantik yang berdiri di tengah l0r0ng penjara dan macam- macam lagi gangguan bukan sahaja mengganggu banduan malah juga turut mengganggu pegawai penjara yang bertugas.

≠ Namun kini penjara yang pernah menempatkan penjenayah tegar seperti B0tak Chin, Bent0ng Kali dan lain-lain telah di r0b0hkan untuk tujuan pembangunan.

≠ 14. Seri Perdana, Putrajaya.

≠ Kisah kelibat perempuan puaka yang menabung sejak kecil untuk membeli sebentuk cincin bernilai jutaan ringgit. Puaka itu juga menghantui rakyat dengan bebanan k0s sara hidup yang tinggi dan bebanan hutang isi rumah akibat dari keb0r0san puaka itu ber belanja. Ramai rakyat telah hilang tanpa dapat dikesan kerana cuba menghapuskan puaka tersebut  – via:budakmentah

 
____________________________________________
 

Para Isteri, Bacalah Doa Pengasih Ini Supaya Suami Makin Sayang.. KONGSIKAN

Setiap wanita pasti ingin dicintai oleh suaminya. Anda juga kan? Selain berusaha secara lahir dengan selalu tampil cantik di depannya dan juga bersikap yang baik, ada juga usaha batinnya yang harus anda lakukan, yaitu dengan doa.

Apa doa yang harus dibaca agar selalu dicintai dan disayang suami? Membaca surat al-Insyiroh atau Alam Nasyroh. Tata caranya adalah :

Bacalah surat ini setiap habis sholat fardhu

Niatkan ketika membacanya agar selalu disayang suami

Setelah selesai membaca, tiupkan ke telapak tangan dan usapkan ke muka kita

 

Doa Agar Selalu Dicintai Dan Disayang Suami

Terjemahan ayat:

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah, lagi Maha Penyayang.

1: Bukankah Kami telah melapangkan dadamu (Muhammad)?

2: Dan Kami pun telah menurunkan beban darimu.

3: Yang memberatkan tanggunganmu,

4: Dan Kami tinggikan sebutan (nama) mu bagimu.

5: Maka Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan.

6: Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan.

7: Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), tetaplah bekerja keras

(untuk urusan yg lain).

8: Dan hanya kepada Tuhanmulah kamu berharap.

Selain untuk tujuan diatas, Surat Al-Insyiroh ini memiliki fadhilah lain, diantaranya:

Sabda nabi ‘Barangsiapa membaca surat Alam Nasyrah seperti ia mendatangi aku dan aku mengambil kesempatan maka menjadi satu kelapangan darinya.

Barangsiapa biasa membaca surat Alam Nasyrah selesai mengerjakan shalat fardhu, niscaya Allah mempermudah urusannya dan dimudahkan segala kebutuhannya dan dimudahkan rezekinya.

Siapa yang membaca surat ini niscaya Allah turut melapangkan dadanya dan Yusuf dari segala kesulitan dalam segala urusan. Dihilangkan segala sifat kesal, jemu dan mendatangkan rajin dalam menunaikan.

Barang siapa membaca surat ini 9 kali sesudah shalat fardhu niscaya Allah akan menjauhkan darinya kesempitan hidup dan dimudahkan rezeki dalam segala urusan.

Semoga dengan doa tersebut diatas anda semakin disayang dan dicintai oleh suami, dan keluarga anda menjadi keluarga yang penuh dengan sakinah, mawaddah, wa rahmah.

PELEMBUT HATI KELUARGA

Sesungguhnya kasih kepada manusia dan diri sendiri tidak boleh melebihi kasih kepada Allah dan Rasul-Nya. Untuk memperolehi kasih manusia serta memperolehi kebahagian yang hakiki, perlulah dicari terlebih dahulu kasih Allah dan Rasul-Nya dengan membuat apa yang diperintahkan dan meninggalkan segala apa yang dilarang. Seperti mana firman Allah yang bermaksud:

Katakanlah (wahai Muhammad): “Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutlah aku (Muhammad s.a.w), niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu.” Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. (Surah Ali-Imran 3:31)

Berikut adalah amalannya, InsyaAllah dengan keizinan Allah Ta’ala:

Hendaklah membaca ayat berikut, kemudian hembuskan dikening orang yang kita sayangi (anak atau isteri). Niatkan dan doakan didalam hati moga Allah SWT mengurniakan kasih sayang-Nya kepada kita dan orang yang kita sayangi dengan keberkatan ayat Al-Quran ini.

“Dan di antara manusia ada orang-orang yang menyembah selain Allah; mereka mencintainya sebagaimana mereka mencintai Allah. Adapun orang-orang yang beriman amat sangat cintanya kepada Allah. Dan jika seandainya orang-orang yang berbuat zalim itu mengetahui ketika mereka melihat seksa pada hari kiamat, bahawa kekuatan itu kepunyaan Allah semuanya, dan bahawa Allah amat berat siksaan-Nya (nescaya mereka menyesal).” (Surah Al-Baqarah 2:165)

Amalkan insyaAllah semoga apa yang dihajati akan diperkenankan oleh Allah Ta’ala, kerana ayat-ayat Allah ini adalah penawar, sesungguhnya sebaik-baik penawar kepada penyakit ialah ayat-ayat suci Al Quran. Sudah tentu juga, sebaik-baik penyembuh ialah Allah SWT.

Di dalam kitab Al-’Ilaj Bir-Ruqaa Min Al-Kitab Was-Sunnah, karangan said Ali Bin Wahf, menyatakan ijmak ulamak membenarkan menggunakan ayat-ayat Al-Quran untuk perubatan dan sebagainya, akan tetapi perlulah diyakini bahawa ayat-ayat Al-Quran yang digunakan tersebut tidak memberikan sebarang kesan zatnya sendiri. Bahkan Allah jualah yang memberi kesan ke atas sesuatu. Ayat yang di baca itu merupakan sebab dari sekian banyak sebab-sebab yang ditetapkan oleh Alah SWT.

RAHASIA PEREMPUAN AGAR DISAYANG SUAMI

Menghangatkan “perhiasan sulit” yang dimiliki perempuan:

Menurut “pembawaan perhiasan sulit perempuan” itu sebagian ada dari pengaruh makanan sehari-hari yang tidak dijaga, dan ada juga memang bawaan badannya maupun faktor keturunan, yang mana dari hangat, sejuk, lendir dan lainnya.

Bagi perempuan yang memiliki “sejuk”, “lendir” ini tidak begitu memberi puas dan tidak digemari oleh lelaki. Tetapi jangan gusar dan bimbang, karena nenek moyang kita dahulu kala memang leluhur yang cerdas dan memiliki segudang tips dalam mencerahkan problem hidup baik di kehidupan sosial maupun rumah tangga. untuk memperbaiki keadaan ini maka saya akan menularkan sedikit petua demi menghangatkan perhiasan sulit itu.

BahannyaYaitu:

Temu lawak

Kunyit

Limau Purut

Madu Lebah Asli

Caranya:

Kunyit, Temu lawak dan limau purut ini masing-masing di giling atau ditumbuk hingga halus, kemudian masing masing diperas dan diambil patinya (air perasan) pada tempat yang berbeda (jangan disatukan) agar tidak basi.

Lalu satukanlah ketiga pati tadi dalam gelas (sebanyak semangkuk china yang kecil) apabila hendak diminum, dan sebelum diminum setiap pagi selama 7 hari maka campurlah dengan madu satu sendok makan.  – via:budakmentah

Loading...